Vreme
 
Prikaz vsebine:     Vse novice     OŠ Brezovica     POŠ Notranje Gorice     Skupne novice

OBISK ŽIVALSKEGA VRTA
13.06.2017
 
Dne, 12.6., smo 3.c in 3.d razred obiskali živalski vrt v Ljubljani. Najprej nas je sprejela vodnica in odpeljala v učilnico. V miže smo se dotaknili močvirske sklednice in krastače. Obe sta ogroženi živalski vrsti. Po malici smo si ogledali še nekaj drugih ogroženih živali. Z veseljem smo bili prisotni pri hranjenju morskih levov. Živalski vrt smo prehodili po dolgem in po čez. Na avtobus smo se vrnili kar malce utrujeni.
 
 
POLETNICA
09.06.2017
 
Letošnja zaključna prireditev podružnične šole "Poletnica" je bila zelo športno obarvana. Sodelovali so tako učenci kot vsi ostali obiskovalci oziroma spremljevalci. Spoznali smo stare dobre igre, ki se jih marsikdo spomni iz svojega otroštva in so že kar malce pozabljene (trden most, vlečenje vrvi, lovljenje z izbijanjem tretjega, lisica - kaj rada ješ,...). Bilo je zabavno in sproščeno. Za konec so vsi učenci zapeli pesem, katere besedilo sta sestavili učenki 5.c razreda, Lina Stiplošek in Ula Škerl. Športno druženje smo zaključili s sladoledom. Prijetne počitnice in se vidimo septembra.
 
 
POLETNICA 2017
02.06.2017

 
 
TRETJEŠOLCI SMO OSVOJILI ŠMARNO GORO
30.05.2017
 
Tretješolci smo se v torek, 30.5., povzpeli na Šmarno goro. Pri vzpenjanju smo pokazali veliko dobre volje in tudi kondicije ter vzorne hoje. Prav vsem nam je uspelo priti na vrh, kjer se nam je prilegla malica in počitek. Ostalo nam je še nekaj časa, da smo zasedli igrala, si zaželeli skrito željo in pocingljali ter dobili žig za Zlati sonček. Vse dopoldne nas je spremljalo čudovito poletno vreme. V šolo smo se vrnili malce utrujeni, vendar z novim doživetjem več. 
 
  
 
 
OTRVORITEV RAZSTAVE MENTORSTVO DEDIŠČINA KOLIŠČ
25.05.2017
 
Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje, je v okviru izvajanja letnega programa izvedel projekt Mentorstvo – Dediščina kolišč. V tem projektu je bila izvedena poglobljena predstavitev dediščine kolišč z obiskom dveh razstav in mentorstvom na šestih osnovnih šolah Ljubljanskega barja. Skupaj je v projektu sodelovalo 26 učencev in 9 učiteljic. Rezultat projekta je 12 referatov, ki so jih učenci predstavili v svojih razredih okoli 500 učencem. Spoznali so kulturo kolišč in prijeli v roke replike
arheoloških predmetov. Na otvoritvi razstave so bili razstavljeni vsi pripravljeni izdelki. Tudi naša plakata sta bila med njimi.

Iskrene čestitke učencem in mentoricam za uspešno izpeljavo projekta!

 
 
PRIREDITEV STOPIMO SKUPAJ
25.05.2017
 
Na 8. dobrodelni prireditvi STOPIMO SKUPAJ, smo sodelovali tudi podružnični učenci. Zaigrali smo na vedra, flavte, Orffova glasbila, klavir pa tudi harmonika ni manjkala. Prejeli smo bučen aplavz!
 
    
 
 
ZAKLJUČEK PROJEKTA SKUPAJ SMO VEČJI v Centru starejših Notranje Gorice
29.05.2017
 
Ob zaključku projekta "Skupaj smo večji", so učenci POŠ Notranje Gorice dne, 23.5.2017, obiskali varovance Centra starejših. Tam sta nas s svojim obiskom razveselila tudi varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta Nussdorfer in vodja projekta g. Kristijan Musek Lešnik. Učenci in oskrbovanci so ob tej priložnosti narisali nekaj skupnih risb. Druženje je bilo prijetno.
 
 
 
 
SKUPAJ SMO VEČJI - DRUGIČ
09.05.2017
 
Skupaj smo večji … smo bili večji v Centru starejših Notranje Gorice. Takole je svoje vtise zapisalo nekaj učencev 5. c razreda podružnične šole Notranje Gorice. 
»Zelo mi je bilo všeč, ker sem lahko preživela nekaj časa s starejšimi ljudmi.« (Kaja)
»Bilo mi je super, ker sem lahko risala z upokojenci. Risali smo lahko z vodenimi barvicami, svinčnikom ali z rokami. Jaz sem naredila odtis roke.« (Staša)
»Najbolj mi je bilo všeč, ko sva s sošolko Ulo odtisnili svoje roke na papir nato pa še prste. Všeč mi je bilo tudi, ko smo pomagali risat upokojencem.« (Ajda)
»Meni je bilo v Centru starejših zelo všeč, ko sem ustvarjal s starejšimi osebami. Videl sem, da znajo zelo lepo risati.« (Arne)
»Tam je bilo zelo zanimivo. Risali smo risbe, kakršne smo želeli. Starejši ljudje so bili prijetni in prijazni. Bilo je zabavno.« (Lina)
»Najbolj všeč mi je bilo, ko smo skupaj z drugimi risali. Bilo je zelo dobro.« (Erika)
»Bilo je dobro risati, ker smo tudi videli, kaj imajo v umetniški glavi upokojenci. Jaz sem risala s svojo prababico.« (Kleia)
 
 
Več ...
 
 
ŠOLSKI ŠAHOVSKI PRVAK – KRIŠTOF SELAN
08.05.2017
 
    
Ponosni smo na tretješolca Krištofa, ki je vsestransko nadarjen. Letos je postal šolski šahovski prvak.

Krištof, kdo te je navdušil nad igranjem šaha?
Še preden sem začel hoditi v šolo, sva ga začela igrati z očetom. V drugem razredu me je pri krožku navdušil gospod Anton Praznik, ki je kmalu začutil, da zmorem več.
Kdaj si začel tekmovati?
Lani sem začel hoditi na prve šolske turnirje na Brezovico. Na prvih treh nisem ravno blestel, potem pa sem skoraj na vsakem usvojil medaljo.
Skoraj vsak teden nas presenetiš s kakšno medaljo ali pokalom. Koliko jih šteje tvoja zbirka?
Usvojil sem 14 medalj in tri pokale.
Na kateri svoj dosežek si najbolj ponosen?
Najbolj sem ponosen na naslov prvaka šole.
Koliko časa porabiš za treninge šaha?
Vsak petek se pred poukom vozim h krožku na Brezovico, včasih pa z očetom odigrava kakšno partijo.
Kaj bi sporočil sošolcem in vsem , ki bi radi postali uspešni šahisti?
Bolje je trikrat premisliti, preden se odločiš za potezo, kot pa da enkrat povlečeš napačno. Ne pozabi gledati na uro, da ti ne zmanjka časa. Vse kar počneš, naj ti bo v veselje.

S Krištofom sta se pogovarjali sošolki Brina in Ivana
 
 
20. KRPANOV KROS
25.04.2017
 

V torek, 25. 4. 2017, se je 18 učencev POŠ Notranje Gorice že tradicionalno udeležilo
 Krpanovega krosa v Velikih Laščah. Tokrat je bilo vreme tekačem naklonjeno. Za prijetno presenečenje je poskrbel tudi raper Zlatko, ki je delil avtograme in se fotografiral z nadobudnimi tekači. Zopet so naši učenci ponosno zastopali šolo in domov prinesli tudi 4 medaljeRezultati1. mesto: Aljaž Turk (2009); 2. mesto: Staša Šebenik (2006); 3. mesto: Arne Susman (2006) in mešana štafeta. Čestitamo vsem dobitnikom medalj kot tudi ostalim udeležencem krosa.
 
 
ŠOLSKO ŠPORTNO TEKMOVANJE V URBANIH PLESIH 2017
24.04.2017
 
    

Na Šolskem športnem tekmovanju v urbanih plesih, na 
Urban Roofu, sta se Kaja in Jaka Kušar odlično odrezala in posegla po najvišjih mestih. Čestitke obema!

Utrinki dogajanja in rezultati. 

 
 
Orffomanija 2017
19.04.2017
 
Učenci podružnične šole so se udeležili 22. srečanja Orffovih skupin na OŠ Kašelj. Na srečanju so glasbene spretnosti združili učenci, ki obiskujejo Orffov krožek, flavtistke in pevci otroškega pevskega zbora. Koncert je bil prava glasbena poslastica. 

Tudi strokovna žirija nas je pohvalila. Napisali so, da smo imeli časovno daljši program, kjer smo ohranili koncentracijo in intenziteto energije. Pohvaljeni smo bili za avtorsko glasbo in dobro izvedbo s samostojnim muziciranjem in inovativnimi tehnikami, dobro uglasitvijo in izvedbo dela z blokflavtami ter vključenim petjem.


Na spodnjem linku so še fotografije - veliko jih je, poiščite nas in videli boste, da je bilo res lepo! 
Orffomanija je zakon!

 
 
Več ...
 
 
9. srečanje gledaliških skupin podružničnih šol Slovenije na Vrhu Svetih Treh Kraljev
20.04.2017
 
Z "Dramčki" smo tudi letos preživeli prijetno gledališko dopoldne v družbi sovrstnikov, ljubiteljev gledališča podružničnih šol Slovenije. Ogledali smo si štiri predstave, navdušeno zaploskali nastopajočim in doživeto uprizorili našo igro "Le kdo še verjame v pravljice?"
 
 
 
REZULTATI ZBIRALNE AKCIJE PAPIRJA
14.04.2017
 


 
Več ...
 
 
SKUPAJ SMO VEČJI
11.04.2017
 

Danes so učenci in vrtčevski otroci podružnične šole, skupaj ustvarjali v projektu SKUPAJ SMO VEČJI.  Risali smo risbe, slikali slike ali tiskali odtise na izbrano temo - TO SEM JAZ - TO SMO MI.

Iz zbranih risb bomo šolarji in zaposleni OŠ Brezovica pri Ljubljani, skupaj s prijatelji ustvarili največjo sestavljeno risbo na svetu in jo prijavili za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

 
 
PLAVALNI TEČAJ
03.04.2017
 
Napočil je težko pričakovani plavalni tečaj. Veseli in polni energije, smo takole že prvi dan uživali v bazenu!
 
    
 
 
Šahovski uspeh
29.03.2017
 

Na predzadnjem šahovskem turnirju je Krištof Selan iz 3. c osvojil šesto mesto in si prislužil bronasto medaljo v kategoriji do 11 let. S tem rezultatom je prevzel vodilni položaj v skupni uvrstitvi za prvenstvo OŠ Brezovica.
Iskrene čestitke!
 
    
 
 
Skupaj smo večji
28.03.2017
 

Učenci, ki obiskujejo pevski zbor na podružnični šoli, so sodelovali na uvodnem dogodku projekta Skupaj smo večji. Na odru so združili pevske glasove skupaj z otroškim in mladinskim pevskim zborom matične šole ter učiteljicami. 
 
Več ...
 
 
OBISK DVOŽIVK
13.03.2017
 

Danes so nas obiskale 
krastače, rjave žabe, zelena regica in pupek. Poslušali smo njihovo oglašanje in jih prijeli v roke. Izvedeli smo tudi kako se razmnožujejo, kje živijo, zakaj so ogrožene in zakaj so pomembne ter kako jim lahko pomagamo.


 
 
OPB ima talent
13.03.2017
 
   

Učenci petega razreda, ki obiskujejo podaljšano bivanje na naši podružnični šoli, so se cel mesec pripravljali na spektakel OPB ima talent. Vse je potekalo kot v pravih resničnostnih šovih. Za razpisano avdicijo so pripravili reklamne plakate in izdelali obrazec za prijavo. Organizirali so predizbor, polfinalno in finalno predstavo. Petošolci so sestavljali tudi žirijo, ki je nastope ocenila in podala mnenje o tekmovalcih. Toliko skritih talentov imajo naši učenci, da je bilo resnično težko izbrati favorite.V finale so se uvrstili: OPZ, Kaja, Kim, Eva Julija, Julija, Tjaša in obe vrtčevski skupini. Zaradi odsotnosti Kaje je v finalni predstavi dobila mesto tudi Ajda.
Zmagovalna točka je pripadala Tjaši iz prvega razreda. Žirijo je navdušila z žarom in samozavestjo v čisto samostojno sestavljeni koreografiji.


Zahvala je namenjena tudi staršem, ki so aktivno sodelovali pri pripravi nagradnih vrečk za nastopajoče.

                                                                  Učiteljice čestitamo zmagovalki in vsem ostalim nastopajočim za krasen nastop!


Več fotografij pa si lahko ogledate v galeriji.
 
 
TEHNIŠKI DAN ČETRTOŠOLCEV
24.02.2017
 
    
Zadnji dan pouka pred zimskimi počitnicam so učenci četrtega razreda celo dopoldne rezali, barvali, vezali skupaj žice in se učili o elektriki. Vsak je izdelal svoj svetilnik, ki čisto zares sveti. Naj jim kaže pravo pot v življenju!


Več fotografij pa si lahko ogledate v galeriji.
 
 
KDO SO KOLIŠČARJI?
22.02.2017
 
Koliščarji so živeli približno 5000 let pr. n. št., v bakreni dobi. Kolišča so gradili okoli jezer, na njihovih bregovih. 
Ukvarjali so se z lovom. Za to pa so potrebovali tudi orožje.  Izdelovali so drevake, s katerimi so se prevažali po vodi, bili so odlični v izdelavi glinenih posod, ogrlic in drugih ročnih izdelkov. Ukvarjali so se s poljedelstvom, živinorejo, nabiralništvom in ribolovom.

Vse to in še veliko več smo danes slišali od učenk: Erike Dular, Žive Mikuž ter Eve Julije Belič, ki so nam koliščarje predstavile v okviru mentorstva Krajinskega parka Ljubljansko barje. Poleg čudovito izdelanih plakatov, so nam dekleta predstavile tudi replike nekaterih predmetov, ki so nam jih prav v ta namen posodili.
 
 
NAGRAJENCI MEDNARODNEGA LIKOVNEGA NATEČAJA "IGRAJ SE Z MANO"
17.02.2017
 
  
V izteku preteklega leta so vsi učenci podružnične šole pri pouku ali v podaljšanem bivanju ustvarjali na temo "Bodi umetnik" ali "Mojih naj 10". Z izbranimi deli smo sodelovali na Mednarodnem likovnem natečaju "Igraj se z mano".
Julija Bajec, Ela Hribar, Neža Kastelic, Jakob Maček, Krištof Selan, Gašper Pregl, Urh Bleiweis in David Bezeljak so bili za svoja likovna dela tudi nagrajeni.


V torek, 14. 2. 2017, so se udeležili otvoritvene razstave na kulturnem dogodku v Cankarjevem domu, kjer je potekal tudi bogat kulturno animacijski program. Med drugimi so si ogledali nastop raperja Zlatka in prekrasen muzikal Pogum. 

Čestitke nagrajencem!

Več fotografij pa si lahko ogledate v galeriji.
 
 
REZULTATI ŠOLSKEGA TEKMOVANJA ZA CANKARJEVO PRIZNANJE za učence 4. in 5. razreda
17.01.2017
 

 
 
NASTOP V CENTRU STAREJŠIH NOTRANJE GORICE
06.12.2016
 
Pridne otroke v decembru obiščejo dobri možje. Ker so bili stanovalci Centra starejših Notranje Gorice pridni celo življenje, so jih 6. 12. 2016 obiskali dobri pevci, igralci in glasbeniki s podružnične osnovne šole. 

Prav gotovo so jih bili zelo veseli.
 
 
JESENSKA ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA
19.10.2016

Napolnili smo cel kontejner starega papirja!

Zahvaljujemo se vsem učencem in staršem, ki so pomagali pri tehtanju odpadnega papirja. Ključni prispevek dobre organizacije tehtanja, nakladanja, razkladanja papirja pa je bila ponovno dobra volja in pomoč staršev.

Z vašo pomočjo smo delo lažje in hitreje opravili. Spodaj si lahko ogledate rezultate zbiralne akcije papirja.


RAZRED

KG       

1. g

915 kg

2. g

1087 kg

3. c

1556 kg

4. c

568 kg

5. c

1709 kg


 
 
EVAKUACIJSKA VAJA
17.10.2016
 
Na šoli smo 17. 10. 2016 izvedli evakuacijo. Namen evakuacije je bil, da smo preverili primernost objekta, v primeru potrebe za hitro in učinkovito izpraznitev šole ter usposobljenost učiteljev in učencev, da v primeru nesreče čim hitreje in varno zapustijo šolske prostore.
Po znaku sirene smo se učitelji in učenci po najkrajši in varni poti napotili iz šole, kjer so nas pričakali gasilci. Zbirni prostor za vse prisotne v šoli je bil na velikem šolskem igrišču. Učenci in zaposleni smo šolo izpraznili v dobrih 2 minutah.
Gasilci so nam demonstrirali še gašenje požara s peno ter nam pokazali opremljenost njihovih vozil.Več slik si lahko ogledate v galeriji.
 
 
KROS V LOŠKEM POTOKU
05.10.2016
 
Prvo športno tekmovanje v letošnjem šolskem letu se je zgodilo v sredo, 5. 10. 2016. Odšli smo na kros v Loški Potok. V pravem "kros okolju" smo se pomerili s tekmovalci iz OŠ dr. Antona Debeljaka (Loški Potok), OŠ dr. Ivan Prijatelj (Sodražica), OŠ dr. Franceta Prešerna (Ribnica), OŠ Toneta Šraja Aljoše (Nova vas), OŠ Škofljica, OŠ Primoža Trubarja (Velike Lašče) in OŠ Dobrova.
Dva naša učenca sta uspela teči tako hitro, da sta usvojila medalji.
Prvo mesto je osvojila Staša Šebenik, drugo mesto pa Lan Lorger. Tudi ostali naši tekači so osvojili zelo visoka mesta!


Čestitke vsem!
 
 
 
INTERESNE DEJAVNOSTI
29.09.2016
 
Obveščamo vas, da pričnemo z interesnimi dejavnostmi v prihodnjem tednu.DEJAVNOST

MENTOR

DAN

URA

PROSTOR

Orffova skupina

Bojana Svete

četrtek

7.30 - 8.15

P - 406

Klekljanje
Geli Mohorič

torek

7.30 - 8.15

P - 414

Otroški pevski zbor
Alenka Pirnat

sreda, petek

7.30 - 8.15

P - 406

Blokflavta
Geli Mohorič

ponedeljek,

7.30 - 8.15

P - 407

Super mulc
Vanja M. Manevski

četrtek

7.30 - 8.15

P - 412

Dramski krožek
Urška Bačar

petek

7.30 - 8.15

P - 414

Šah
Anton Prijatelj

sreda

7.30 - 8.15

P - 410

Angleška bralna značka
Irena Sbil,
Barbara Cajnar

po dogovoru

po dogovoru

po dogovoru


 
 
POHOD NA PLANINO NAD VRHNIKO
22.09.2016
 
Skupinski pozdrav s Planine nad Vrhniko. 


 
    
 
 
TAČKE POMAGAČKE
20.09.2016
 
Psi so zvesti, nenadomestljivi družabniki. Razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege ob človeški zadržanosti in odločilno pripomorejo k sproščenemu delovnemu vzdušju. Posameznike ali skupino spodbujajo k aktivnemu sodelovanju, zato so odlični sopotniki tudi mladim in otrokom v vrtcih in šolah z rednim programom.
Herman, z vodnico Tamaro je obiskal tudi naše učence.
 
 
 
SPREMENJENA TELEFONSKA ŠTEVILKA POŠ NOTRANJE GORICE
13.04.2016
 
Zbornica podružnice Notranje Gorice bo po novem dosegljiva na telefonski številki 01 235 53 70.